Dina'm reuneix tots els sectors implicats per aconseguir que les escoles que ho vulguin puguin incorporar aliments ecològics als seus menús amb preus competitius i amb un servei professional. Oriol Costa, director del projecte, ens explica en l'entrevista com es va arribar a materialitzar Dina'm mitjançant l'empenta de pares i escoles preocupats pel grau de nutrició i l'adopció d'uns hàbits més sostenibles en els àpats escolars dels seus fills.
El projecte integra una central de compres des d'on es programa les necessitats anuals d'aliments per a les més de 20 escoles de les comarques gironines que de moment s'hi han acollit. D'aquesta manera, els productors agraris i ramaders que participen saben, amb molt de temps d'antel.lació, la demanda que tindran els seus productes. Així, la iniciativa dinamitza també el sector format per petits productors ecològics que sovint ha de lluitar en massa fronts per a poder sobreviure.
Per començar, durant el primer any, el projecte compta amb una subvenció de la Generalitat, però si s'apunten un centenar d'escoles, explica Costa, el projecte ja podrà comptar amb una activitat suficient per a la seva autonomia econòmica.
Recuperar conreus tradicionals, refermar els conductes que vinculen productor i consumidor, aconseguir uns àpats nutritius i saludables a un preu competitiu i donar difusió dels avantatges de conrear i consumir productes de proximitat i ecològics són els eixos principals d'aquest projecte que té els seus precedents al 2006, en l'aventura que van iniciar els menjadors de l'escola Bruguera, de Girona, en ser els primers que van incorporar aliments ecològics i de proximitat.
Dina'm ha estat seleccionat com a projecte innovador pel Departament de Treball, és pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol. Compta amb el suport de la Generalitat i el Fons Social Europeu.
Podeu visionar el contingut de l'entrevista en aquest vídeo:
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari