Bones pràctiques per evitar residus, ara en vídeo


    L'Agència de Residus de Catalunya ha recopilat catorze exemples reals d’accions de sensibilització i conscienciació en prevenció de residus desenvolupades per responsables de projecte catalans en el marc de la II Setmana Europea de la Prevenció de Residus.
    Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

    L’objectiu d’aquest material gràfic és recopilar i oferir nous recursos per a les entitats participants a la Setmana per tal de fomentar bones pràctiques en la reducció de residus.

    Les accions filmades que es presenten abasten un o més eixos temàtics de la Setmana: es mostren activitats més genèriques sobre la sensibilització envers l’excés de residus; accions més concretes per tal de produir millor (disseny i fabricació del producte); accions per consumir millor i millorar així els hàbits de consum; accions per allargar la vida dels productes (reparació i reutilització d’objectes), i accions per llençar menys residus (autocompostatge, malbaratament alimentari, etc.).

    En dues paraules «el millor residu és el residu que no es produeix»; la Setmana Europea de la Prevenció de Residus fomenta, per tant, accions que versen sobre les diverses etapes de la vida útil d’un producte –disseny, producció, distribució, consum i final de la vida útil– de cara a aconseguir un canvi de comportament tant en els patrons de consum de la població com en el procés de producció dels productes.

    Més vídeos

    Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


      No hi ha cap comentari

      Comenta aquest article