El Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya organitza a Reus la jornada 'Com treballar junts per un consum ecològic i local?', en la que es presentaran diversos models de circuits curts de comercialització d'aquests productes. La venda directa dels productors ecològics i locals viu avui una efervescència en molts països, una recuperació, en realitat, del que havia estat tradicionalment. La jornada s'adreça a més dels productors, a qui tingui en ment alguna estratègia de promoció del consum local, a cooperatives de consum, comerciants, restauradors... La intenció és contribuir a fer més viables les explotacions agrícoles i ramaderes ecològiques, promoure el consum local, la conservació del medi ambient i l'ocupació en un sector que té encara molt de camí per fer. En la jornada es donaran a conèixer experiències d'altres territoris i també algunes iniciatives que ja estan funcionant a Catalunya. L'organització es fa dins del marc del projecte Llavorae.cat i Saviae, presentat recentment dins la Fira Eco-Si.
En els darrers anys han aparegut nous models de comercialització que permeten articular noves aliances entre l’àmbit del consum i el de la producció, el món urbà i el rural. Per a qui estigui interessat en seguir aquesta línia, la jornada aportarà testimoni de diverses explotacions que en aquests moments estan funcionant. La xerrada inaugural serà a càrrec de Charles-André Descombes, Enginyer agrònom , professor de l’Escola Agrària de Manresa i coautor de l’estudi "Circuits curts de comercialitzacióper a aliments ecològics". També Nathalie Carthonnet, responsable de la Coopérative Auvergne Bio Distribution de la regió d'Alvèrnia (França), parlarà sobre la distribució col.lectiva de productes ecològics i, entre d'altres productors, es presentarà la Xarxeta de pagesos i pageses agroecològics, una xarxa d'intercanvi de productes entre pagesos/es catalans, intervindrà Maria Giner, pagesa del node VOMS (Vallès-Osona-Maresme-Selva).
El projecte Llavorae.cat es concentra en la generació de nous llocs de treball en el sector de la producció ecològica, procurant donar difusió a pautes de cohesió i competitivitat. De la seva banda, Saviae, vol ser un punt de trobada entre productors i consumidors de productes ecològics, a través de participar en iniciatives com la guia de canals curts de comercialització per productors que fan venda directa o com màxim amb un intermediari.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari