El Projecte Lliures selecciona vuit projectes que actuen contra la pobresa

Vuit iniciatives transformadores i emancipadores del territori rebran acompanyament econòmic i tècnic


    El Projecte Lliures, una xarxa estable de solidaritat sorgida de l’aliança entre Òmnium Cultural, Coop57 i ECAS el 2016, ha escollit vuit noves iniciatives transformadores i emancipadores d’arreu del territori que actuen contra el creixement i la cronificació de la pobresa. Els projectes seleccionats comptaran amb finançament i suport tècnic al llarg d’un any. 

    Les iniciatives que s’han seleccionat enguany són: ‘Teixint comunitat’ del Casal Popular la Turba (Valls), la ‘Xarxa de suport mutu’ de l’Ateneu de l’Alt Urgell, la ‘Biblioteca del Montseny’ de l’Associació de veïns i veïnes del Pla del Remei (Vic), ‘Repoblem’ de Al Centro la Vida, la Boqueria i Obrint Portes (Palau d’Anglesola), ‘Estructures populars productives’ de l’Associació per a la Promoció de la Cooperació de Vilamajor (Alt Mogent), l’Escoleta Maan Yad F Yad (Terrassa), ‘Rocaus 3’ de l’Ateneu Popular Rocaus (Sallent) i ‘Xarxes de suport mutu’ de l’Associació de Suport Veïnal Empordanès (Alt Empordà). 

    D’aquesta manera, Lliures posarà 120.000 euros al servei de nous projectes que actuen contra el creixement i la cronificació de la pobresa a Catalunya. Es tracta de projectes que actuen en la pobresa cronificada i exclusió agreujada per l’atur, en infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social i/o que pateixen violències, en la manca d’una llar digna i en l’emergència alimentària i de necessitats bàsiques.

    Enguany, la convocatòria del Projecte Lliures ha rebut un total de 75 propostes, una xifra que representa un increment significatiu respecte a anys anteriors i que evidencia el creixement constant de la iniciativa. 

    El pròxim 2 de juliol, al Centre Artesà Tradicionarius, es donaran a conèixer de primera mà.

     

    Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


    No hi ha cap comentari

    Comenta aquest article