"El nostre verí quotidià" és el darrer treball de l'escriptora i activista francesa Marie-Monique Robin, un llibre i un documental amb el mateix títol. Després de la seva primera publicació "El món segons Monsanto", Robin s'endinsa en la investigació dels productes químics presents en la nostra cadena alimentària, de quina manera s'avaluen i per quina reglamentació han de passar. L'autora analitza en aquesta obra els pesticides, plàstics o additius que es vinculen al sector de l'alimentació.
Des del seu blog, Marie-Monique Robin explica alguna de les claus del seu llibre. Partint de la frase de Paracels -astrònom i alquimista suís del s.XVI-, "res és verí i tot és verí, la dosi és el que fa que una substància sigui verinosa", va desgranant la lluita que ha tingut des de la seva fundació l'empresa Monsanto amb la intenció d'ocultar la toxicitat del seus productes. L'autora llança preguntes com, de quina manera es reglamenten les més de 100.000 molècules químiques que són presents al nostre medi ambient d'ençà la fi de la segona guerra mundial i planteja si existeix alguna relació entre l'expansió d'aquests productes químics en la nostra vida quotidiana i l'epidèmia d'al.lèrgies i malalties cròniques presents, especialment, en la població de països desenvolupats. Una presència creixent d'alteracions cròniques de la salut que constata l'OMS.
El llibre abasta la investigació feta per la periodista sobre els químics que s'introdueixen en la cadena alimentària des del seu origen (pesticides al camp) fins a l'hora del seu consum (additius i plàstics utilitzats en el sector alimentari).
Monsanto, fundada a principis del s.XX,és una multinacional nord-americana líder en OGM, que alhora produeix PCB, herbicides o hormones de creixement del bestiar.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari