Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades - Eixarcolant

  • Espai Cívic Centre, Plaça Espai Cívic Centre, Plaça del Gasogen, Pati de les Escolàpies, Pati, Pista i Teatre de l’Ateneu Igualadí
    Igualada

Vivim envoltats de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del balcó, als parcs, als camps de conreu, etc. Així i tot, la major part de nosaltres no sabem ni quines són ni quins són els seus usos. Són plantes oblidades: espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podrien ser emprades per un gran nombre de finalitats quotidianes, però que desconeixem completament.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades us ofereix una oportunitat única per conèixer aquestes plantes i els seus usos, i per entendre com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

A la Jornada podreu passejar per la fira, participar d’un tast, fer un taller, escoltar una xerrada o gaudir de bona música. Hi trobareu activitats molt diverses, pensades per a tota mena de públic, per tal que cadascú pugui participar i gaudir de la trobada. Tant si sou botànics entusiastes com si no sabeu reconèixer un enciam, a la Jornada podreu descobrir que un nou model de producció, distribució i consum d’aliments és possible. La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades és un esdeveniment únic en l’àmbit català i a tot el món. Una trobada que, any rere any, se celebra gràcies a la implicació dels més de 120 ponents de màxim nivell que hi participen, l’organització totalment voluntària per part del Col·lectiu Eixarcolant, i els més de 180 voluntaris i voluntàries vinguts d’arreu del país.

T’hi esperem el 28 de setembre. No te n’oblidis!

Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades - Eixarcolant