Seminari L’emergència climàtica des dels ecofeminismes i la sobirania alimentària - Desos

  • La Lleieltat Santsenca Carrer d'Olzinelles, 31
    Barcelona

El seminari abordarà les conseqüències del canvi climàtic des d'un enfocament ecofeminista i de sobirania alimentària i comptarà amb les ponències de Miguel Pajares, Vanesa Freixa i Núria Catalán. Tindrà lloc a la Lleieltat Santsenca de Barcelona el pròxim 26 d'octubre.

El 26 d'octubre a la Lleieltat Santsenca, Desos organitza un seminari que analitzarà l'impacte de l'emergència climàtica sobre el planeta, la biodiversitat i les persones, des d'una perspectiva ecofeminista que fomentarà la reflexió i l'intercanvi d'experiències al voltant de la defensa de la sobirania alimentària com a pilar fonamental per garantir el dret a l'alimentació i mitigar el canvi climàtic.

Amb aquest objectiu el seminari abordarà de la mà d'expertes en la matèria una reflexió col·lectiva sobre la vulneració dels drets ambientals i l'accés a una alimentació sostenible, tot contribuint a fer front a l'emergència climàtica i una aposta per al decreixement a la ciutat de Barcelona. 

Programa:

10h - 11.30h: El canvi climàtic com factor d’expulsió i desplaçament forçat amb el Miguel Pajares, president d'honor de la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi i membre del GENI (Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat) de la Universitat de Barcelona.

12.15h - 13.45h: El dret per una alimentació en mans de les persones amb la Vanesa Freixa, creadora artística, divulgadora i activista voltant de la ruralitat. Va ser directora de lʼEscola de Pastors de Catalunya entre el 2009 i el 2016 i té un petit ramat de set ovelles de raça xisqueta i un hortet, al Pallars Sobirà.

16h - 17:30h: Vulnerabilitat enfront del canvi climàtic i els efectes pels ecosistemes aquàtics: una perspectiva ecofeminista amb la Núria Catalán, investigadora al grup de Gènere&Ciència de l'Associació Ibèrica de Limnologia (AIL) i doctora en Biologia al departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB).

Seminari L’emergència climàtica des dels ecofeminismes i la sobirania alimentària - Desos