Taller de cuina silvestre de Guatemala
La Diana i la Raiza són dues guatemalenques a Barcelona que uneixen la gastronomia de la seva terra natal amb les plantes natives de Catalunya. Creuen fermament que els sabors expliquen històries, i a cada recepta celebren la riquesa de les seves arrels i la trobada de cultures.
En aquesta ocasió, ens conviden a descobrir el mixiote, un plat tradicional guatemalenc fet amb panís, chiles guaque i passa, reinterpretat amb un toc local: la borraina (Borago oficinalis), una herba deliciosa i nutritiva. En definitiva, descobrirem una recepta tradicional guatemalenca, que ha trobat un bon maridatge amb aquest ingredient silvestre, que també va migrar fa molt de temps cap al mediterrani.
Aquesta recepta ens arriba gràcies al Colectivo Raíz, Sabor y Corazón, que neix a Barcelona l’any 2023 amb la finalitat d’obrir espais de gaudi, aprenentatge i autoocupació per un grup de dones d’origen guatemalenc. La seva proposta arriba plena de memòria gastronòmica familiar i també amb molt desig d’innovació.
Vine dimecres 11 de desembre a les 18:30h, a la Foodcoop BCN, a compartir amb la Diana i la Raiza l’elaboració d’aquest plat i a conèixer els seus plantejaments d’una cuina emocional i sanadora, que creua continents.
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.
https://forms.gle/nborf9NN2ZdJqwfy7
Aquesta és una activitat del Node Barcelonès – Baix Llobregat del Col·lectiu Eixarcolant, en col·laboració amb Abundancia vulgaris, Foodcoop BCN i el ColRaiz, Sabor y Corazón.