Una tercera part de les persones que es beneficien del Bancs d'Aliments la formen famílies en què algun membre ha perdut la feina els últims mesos i vídues que viuen soles i cobren una pensió ínfima. Una altra tercera part va destinada a immigració que viu a Catalunya, mentre que la resta són infants, malalts, o persones sense sostre. Rafel Ruiz, director de la Fundació Banc d'Aliments de Barcelona, ens explica en una entrevista que la demanda d'aliments ha augmentat un 25% en els últims mesos. Entitats com la que representa són les que han de viure en primera línia les dificultats socials que genera la crisi. També la de les empreses que fins ara s'han mantingut prou fidels en les seves donacions i que, fins i tot en algun cas, han fet un esforç per donar productes que no eren excedents.
Les empreses que porten els aliments a la seu central del Banc de la Zona Franca, reben a canvi beneficis fiscals, tan pels productes que dipositen com pel seu transport fins allà. Des d'aquest centre logístic el BdA fa el repartiment entre més de 500 entitats benèfiques de la província, des d'on fan arribar els productes a més de 100.000 persones. A Mercabarna, l'ONG compta amb un magatzem on cada dia es recuperen aliments frescos, de fruita i verdura, que per la seva naturalesa no es poden comercialitzar l'endemà. El BdA els envia directament als menjadors socials perquè siguin utilitzats el mateix dia. D'aquesta manera a més de la seva funció social també gestiona contra el malbaratament i la generació de residus.
En el vídeo podeu veure el contingut de l'entrevista.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari