La producció ecològica diversifica cada vegada més les vies de comercialització però encara li costa trencar amb el patró de botigues o mercats especialitzats. D'altra banda, la proximitat és un valor en alça que, associat a l'ecològic, té una demanda important i que demana unes vies de distribució estables, principalment en ciutats grans com Barcelona. Aquests dos valors són els que ha posat de costat Fruits Molins. L'empresa familiar s'ha sabut adaptar a les noves demandes dels clients i fa cinc anys, Lluís Fisas, va decidir posar fil a l'agulla i iniciar la reconversió a la producció ecològica de les hortes que durant dècades havia conreat el seu avi, a les afores de Molins de Rei. Lluny de cedir davant de la pressió urbanitzadora d'una zona com el Baix Llobregat, la família Fisas s'ha mantingut ferma en el desig de viure del seu treball en aquelles terres, tan en Lluís, com la seva mare l'Àngels que, des de la parada del Mercat de la Concepció, ha posat les coses més fàcils als clients barcelonins que desitgen un producte ecològic i de proximitat.
Lluís Fisas és un més de la seixantena de pagesos que formen l'Associació de Defensa Vegetal (ADV) Fruiters del Baix Llobregat, alguns dels quals estan realitzant Producció Integrada certificada i d'altres, com és el seu cas, Producció Ecològica certificada.
Verdures i fruits Molins, producció i venda dins de l'àrea metropolitana
L | p
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari