El documental Into Eternity s'estrena aquest dijous a 60 sales de cinema


És possible un cementiri nuclear per a tota l'eternitat? La xarxa "El Documental del Mes" estrena aquest dijous "Into Eternity", dirigit pel danès Michael Madsen, tracta de les grans quantitats de residus d'alt nivell radiactiu que generen les centrals nuclears i que es dipositen de manera provisional en zones vulnerables. El reportatge mostra la construcció a Finlàndia del primer cementiri nuclear permanent, un complex sistema de tunels al subsòl que penetren la roca sòlida. Un cop emmagatzemats els residus, les instal.lacions s'han de segellar i no es podran obrir mai més... O almenys en 100.000 anys. El documental planteja un seguit de preguntes que posen en dubte aquesta solució.

"El documental del mes" és una iniciativa sorgida fa cinc anys de la mà de la productora Paral.lel 40. Des d'aleshores cada primer dijous de mes s'ha programat un llargmetratge documental en versió original, la major part de procedència europea, tots ells premiats i/o seleccionats a festivals internacionals.  The white diamond, Das Goebbels – Experiment, Elisabeth Kübler-Ross (Acompanyar a morir) o China Blue són alguns dels títols destacats programats fins ara. 

El Documental del Mes, una iniciativa sorgida a Catalunya, amb la vocació d’acostar aquest gènere al públic, anant més enllà de les capitals per arribar a ciutats i poblacions on els espectadors no tenien accés a documentals d’estrena en pantalla gran. Actualment 60 sales programen cada mes un documental subtitulat en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en castellà a la resta de l’estat espanyol i a Llatinoamèrica

Paral.lel 40 ha impulsat d'altres inicitives vinculades amb el gènere, així, en col.laboració amb el DocsBarcelona, juntament amb EDN (European Documentary Network), es van posar les condicions per formar els productors de documentals i equiparar la seva preparació a la dels productors europeus. Amb el programa Taller.doc es va crear, de la mà de TV3, un pont pels joves directors formats a les escoles i universitats amb l’objectiu de donar-los suport perquè poguessin dirigir els seus primers documentals.

Entre els seus plans a curt termini hi ha el propòsit d'obrir noves plataformes de distribució: El Documental del Mes a la televisió i a Internet (a través de Video on Demand).

En aquest enllaç podeu trobar punts i dates de projecció



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article