Quatre empreses catalanes incorporen el làser en aplicacions innovadores


Una d'elles, Encopim, treballa un sistema d’assaig d’impactes de vianants o passatgers contra vehicles que compta amb un sistema de captura d’imatges d’alta velocitat. Les empreses del sector farmacèutic, automobilístic, logístic i òptic han desenvolupat un projecte pioner per a l’aplicació de dispositius làsers en diferents sectors industrials.

Una part substancial del desenvolupament tecnològic ha estat liderat per Tecnio, a través del Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6), de la UPC, i en el seu desenvolupament hi han participat quatre empreses catalanes: les terrassenques Telstar, fabricant d’equips d’alta tecnologia per al sector farmacèutic; Easy Laser, fabricant de maquinària industrial làser; Sensofar, start-up especialitzada en la mesura òptica de precisió; i Encopim, que centra la seva activitat en la innovació i desenvolupament tecnològic pel sector de l’automoció.

El projecte comú permet l’obtenció de nous dispositius òptics i fotònics i cada empresa l’ha aplicat en el seu àmbit d’activitat:

* Telstar ha desenvolupat un sistema làser no invasiu que permet monitoritzar i controlar in-line processos durant la fabricació de fàrmacs.

* Encopim treballa un sistema d’assaig d’impactes de vianants o passatgers contra vehicles que compta amb un sistema de captura d’imatges d’alta velocitat.

* Sensofar ha creat un sistema per mesurar característiques de les lents de precisió i geometria complexa, aplicat al sector de l’òptica.

* Easy Laser treballa en l’aplicació làser per un marcatge dinàmic d’alta velocitat per aplicacions de codificació.


Més informació: Tecnio

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article