Recomanacions per als consumidors i les consumidores per les compres de Nadal


L'Agència Catalana de Consum -ACC- ha presentat les següntes recomanacions per a poder fer front a les compres de Nadal i Reis i superar-les. Feu una llista de les compres que considereu necessàries (aliments, regals...). Fixeu-vos en el pressupost de què disposeu: eviteu sorpreses desagradables. Tingueu en compte que el preu d’alguns productes s’incrementa pels volts de Nadal.Compareu preus i qualitat. Compreu amb temps els aliments que es poden congelar o emmagatzemar i feu les reserves dels regals i dels aliments que, per les seves característiques, només podreu adquirir a darrera hora. Podeu ser solidaris, compreu i regaleu productes de comerç just, ja que afavoreixen el desenvolupament sostenible de les economies més desfavorides dels països més pobres del Sud del planeta. Sigueu prudents amb l’ús de les targetes de crèdit, vigileu amb les despeses que no pagueu en efectiu. Identifiqueu-vos perquè l’establiment comprovi que sou el titular o la titular de la targeta de crèdit que utilitzeu. Custodieu la targeta de crèdit per evitar-ne la pèrdua, el robatori o qualsevol ús fraudulent. Pareu molta atenció a l’hora de triar les joguines: Han de servir per a divertir els petits. Tingueu en compte l’edat i la maduresa dels infants. Valoreu els continguts dels jocs i els aspectes educatius. Eviteu la distinció sexista i la incitació a la violència. Llegiu les etiquetes, les regles i les instruccions del joc. Fixeu-vos si la joguina conté el segell CE, marca que indica que compleix les normes de seguretat. Les joguines realitzades amb materials renovables (fusta, cartró...) tenen, usualment, un impacte ambiental més baix en la seva fabricació que les realitzades mitjançant processos industrials (materials sintètics, plàstics...) Si compreu un videojoc: Sapigueu que existeixen diferents tipus de videojocs al mercat (d’acció, d’aventures, d’estratègia, d’esports, educacionals, de fantasia, històrics, simuladors, trenclaclosques…). Trieu el videojoc més adequat a l’edat, personalitat i sensibilitat de l’usuari, especialment si és menor d'edat. Comproveu que l’etiquetatge: Indiqui la raó social i l'adreça del fabricant o importador, o del venedor. Incorpori les instruccions d'ús i les seves característiques. Estiguien català i/o castellàsi es distribueix a Catalunya. Tingui el Codi PEGI, que és el codi de conducta de la indústria europea del programari interactiu, que estableix una classificació per edats i contingut Opteu per un Nadal sostenible: Eviteu els embolcalls innecessaris i recicleu-los per altres usos. Dipositeu el cartró als contenidors corresponents. Utilitzeu piles recarregables en les joguines i els aparells electrònics. Demaneu el tiquet o la factura: són la garantia del producte. Recordeu que tots els establiments comercials disposen de Fulls Oficials de Reclamació/Denúncia. No oblideu que és una garantia comprar en un comerç que estigui adherit a una Junta Arbitral de Consum.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Celebro que us hagi agradat llegir-me ! és curiós, el món tan inasequible que sembla i al final és més petit del que ens pensem!
    petons i estem en contacte!

    Sandra Canudas

  • uf!!!!!!!!!Quina canya nena, l'Anna Vilagines ens va enviar la teva informació, i m'ha caigut la baba, jo estic casada i amb un nen Max de 20 mesos, a mí ja m'ha pasat el temps per fer aixó i mira que jo he viatjat molt, i seguim fent algun viatget amb el Max, pero clar d'una altre manera.
    Un peto molt gran, i de veritat MOLTES FELICITATS PER LA VOLTA EL MON

  • Ei tia soc l'altra Sandra de l'Elaia, que fort!!!. Ja veig que has tingut uns darrers anys de vida super profitosa i emocionant. Espero que et vagi molt bé aquesta nova etapa.

    Molts petons,

    Sandra Almansa

  • fel.licitats per fer el que et b de gust, i aconseguir-ho.
    fa 4 anys que penso en fer la volta al món, però...molts llibres...tinc el teu tambe", però quasi no se per hon començar, i tinc el cap una mica embutit.
    que si subensions, que si estalvis, que si treballar mentres viatjo, que si acompanyat, que si amb avió , trens, el que surti, visitar tot el món, inclòs els pols, que si fer un reportatge mundial, ......................m´agraden els objectius, i no se benbé amb quin centra... Llegir més

  • Bon dia,
    La resposta és que avui en dia tenint en compte la quantitat d’aeroports i conexions de vols internacionals és podria fer perfectament una volta al món en un màxim de tres dies. ( contant l’espera als aeroports)
    Tot i així si el que es tracta és de no fer un “record guiness” i simplement voler disfrutar del viatge jo recomano de, com a mínim tenir 3 mesos i poques parades, per a fer-lo.
    Espero hagi respost al teu dubte,

    Att.
    Sandra Canudas
    Consultora de viatg... Llegir més

  • Amb cuant de temps es pot fer la volta al mon avui en dia?

Comenta aquest article