Els hipermercats són els que més han encarit preus de carn, peix i aliments envasats


Un estudi presentat ahir pel Ministeri d'Indústria (Mityc) fa palès que els hipermercats han incrementat en un any el preu de la carn, el peix i els productes envasats per damunt del que ho han fet altres formats de comerç de distribució minorista. Els petits supermercats són els únics que han baixat preus en els aliments frescos, amb un descens interanual de -1,4% en fruites i verdures. Segons l'informe, la carn que es les grans superfícies ha incrementat un 7% els preus si comparem entre l'octubre 2006 i el 2005, el peix s'ha encarit un 6,7% i l'alimentació envasada ha pujat un 3,5%. Els percentatges han crescut també, encara que per sota, en els altres formats. En el cas de la carn, on menys s'ha encarit de mitjana ha estat en els supermercats petits, un 4,4%. El peix, en canvi, ha augmentat un 5,5% en els supermercats de petit format i un 5,3% als mercats municipals, i entre un 3,7% i un 1,4% en els comerços especialitzats. Els aliments envasats, tot i haver-se encarit més en els hipermercats, no varia gaire el percentatge d'increment amb els grans supermercats (3,1%) i els petits (2,9%). La fruita i la verdura és més cara en els grans supermercats (5,9%) i drogueria (5,3%). Segons les conclusions de l'estudi, la diversificació de preus és més elevada en fruites, verdures i peix, en canvi, té més uniformitat en productes envasats i drogueria. En la presentació, representants del ministeri van assegurar que el consumidor que aconsegueix treure més profit dels preus és el que té en compte els diversos formats comercials per a fer les seves compres. Això si es parla de preus, perquè l'informe no quantifica les atencions que rep l'usuari en els diferents tipus d'establiments.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article