Ja és obligatòria la normativa per prevenir l'anisakis


Des d'avui bars, restaurants i els establiments que serveixin menjar, estan obligats a congelar el peix a una temperatura inferior a -20°, durant 24 hores, si el volen servir cru, en salaó o en escabetx. La mesura, publicada ahir al BOE, segons recull el Periódico, persegueix frenar l'augment de casos d'ingesta d'anisakis, un paràsit que té forma de cuc, i que és hoste de moltes espècies de peix i marisc. L'obligació de congelar el peix afecta principalment els preparats de peix fumat, els marinats, el sushi o els seitons en vinagre. La norma és d'aplicació al peix i als crustàcis, com ara gambes o llagostes, però no als bivalves, com les ostres, els musclos o les cloïsses, ja que, segons els experts, aquests no poden ingerir l'anisakis perquè s'alimenten filtrant l'aigua. El Ministeri de Sanitat i Consum assegura que aquest procediment de congelació es porta a terme des de fa molts anys al Japó. A la xarxa hem trobat molta informació sobre un dels preparats estrella, el sushi, amb un vídeo que permet conèixer com s'ha de menjar correctament.


How to Eat Sushi

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article