Des d'avui bars, restaurants i els establiments que serveixin menjar, estan obligats a congelar el peix a una temperatura inferior a -20°, durant 24 hores, si el volen servir cru, en salaó o en escabetx. La mesura, publicada ahir al BOE, segons recull el Periódico, persegueix frenar l'augment de casos d'ingesta d'anisakis, un paràsit que té forma de cuc, i que és hoste de moltes espècies de peix i marisc. L'obligació de congelar el peix afecta principalment els preparats de peix fumat, els marinats, el sushi o els seitons en vinagre. La norma és d'aplicació al peix i als crustàcis, com ara gambes o llagostes, però no als bivalves, com les ostres, els musclos o les cloïsses, ja que, segons els experts, aquests no poden ingerir l'anisakis perquè s'alimenten filtrant l'aigua. El Ministeri de Sanitat i Consum assegura que aquest procediment de congelació es porta a terme des de fa molts anys al Japó. A la xarxa hem trobat molta informació sobre un dels preparats estrella, el sushi, amb un vídeo que permet conèixer com s'ha de menjar correctament.
How to Eat Sushi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari