La Caixa passa a ser CaixaBank


CaixaBank passarà a ser l'entitat financera lider a l'estat, amb una solvència de l'10'9%, superant així el 8% que demana el govern central, en la reforma del sistema financer que ha aixecat el remolí d'informacions sobre el futur de les caixes. En aquesta reorganització, “la Caixa” traspassarà el seu negoci bancari a Criteria CaixaCorp (que passarà a ser un grup bancari i es denominarà CaixaBank) i Criteria traslladarà part de les seves participacions industrials (Gas Natural Fenosa, Abertis, Aigües de Barcelona, Port Aventura i Mediterrània Beach & Golf) a una nova entitat, que dependrà de “la Caixa”.

Les participacions financeres, el negoci assegurador i la resta de les participacions industrials (Telefónica i Repsol) se situaran en el nou CaixaBank, que comptarà amb un valor comptable de 20.600 milions d'euros.

"la Caixa" serà l’accionista majoritari de CaixaBank, amb aproximadament un 81,1% del seu capital.

L'operació, que s’espera culminar abans d'agost de 2011, permetrà al Grup “la Caixa” mantenir tots els negocis en els quals és present en l'actualitat (bancari i grup industrial), i continuar "amb el seu ferm compromís amb l'Obra Social", segons explica l'entitat en nota de premsa.

Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article