Demanen que s'informi als consumidors dels aliments que contenen acrilamida


El Centre per la Ciència en l'Interés Públic (CSPI) d'EEUU demana als productors d'aliments que es faci constar en l'etiquetatge si un producte conté acrilamida. Es tracta d'un component orgànic de color blanc, inodor i soluble amb aigua que normalment és utilitzat en la fabricació de paper, de tèxtil, en l'extracció de metalls i també en l'obtenció de colorants. Un estudi de l'Autoritat Alimentària Nacional Sueca, publicat el 2002, ja alertava que l'acrilamida era un provable carcinògen per als humans. En determinats aliments, especialment els rics en midó, quan són sotmesos a altes temperatures, com fregir o escalfar al forn, l'acrilamida surgeix de manera natural. Però generalment els consumidors no tenim manera de saber quins són els aliments que integren la substància, d'aquí el requeriment del CSPI com a dret d'informació del que consumim. En estudis semblants al suec, realitzats al Regne Unit o Noruega els resultats han arribat a la mateixa conclusió. Alemanya aporta encara una nova dada: es van trobar petites dosis d'aquesta substància en el cafè. Per altra banda, també aconsellen prendre fruita i verdura per a contrarestar-ne els efectes negatius. Tot i així, encara són desconeguts la majoria dels efectes que el component té en la salut de les persones i en aquests moments és objecte de nombrosos estudis científics arreu del món. Font: Consumaseguridad i Directo al paladar

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article