Hamburgueses baixes en greixos, recerca aplicada a l'alimentació


El Centre Tecnològic Agroalimentari AINIA, de València, ha presentat un producte càrnic, tipus hamburguesa, amb el mateix sabor i textura, dirigit al consum de la població adolescent, però tenen la particularitat de ser baixes en greixos i contenen ingredients més saludables des del punt de vista nutricional. Ainia ha presentat tres nous productes desenvolupats per empreses i centres tecnològics europeus dins del projecte "Helena" amb l'objectiu de fomentar hàbits de vida més saludables entre els adolescents. Els altres dos productes desenvolupats, en aquest cas per grups d'investigació suecs, són un làctic líquid amb cereals i fruites i una barreta tipus "snack" coberta de xocolata i enriquida amb vitamines, però té molt poques calories. Per a la creació d'aquests productes s'ha recopilat informació a nivell europeu de les pautes d'exercici físic i estat nutricional dels adolescents d'entre 13 i 17 anys, amb l'objectiu d'identificar potencials alteracions com colesterol, obesitat o diabetis. En aquests estudis, els adolescents europeus han evidenciat un cert rebuig als "aliments saludables", qualificant-los "d'aburrits i cars". Ara, es farà un test amb els nous productes presentats entre els joves de cinc zones europees (Regne Unit, Suècia, Hongria, Bèlgica i Espanya). Si l'acceptació és l'esperada, varies empreses que participen en el projecte estan disposades a produir-los en breu. Font: Agroinformación

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article