Tríptic que informa de l'etiquetatge dels aliments modificats genèticament


L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha editat un tríptic informatiu sobre els organismes genèticament modificats, els (OGM), que descriu com "aquells el material genètic dels quals s’ha modificat usant tècniques modernes d’enginyeria genètica, per conferir-los una propietat determinada. Quan la modificació consisteix en la introducció d’un gen procedent d’una altra espècie s’anomenen organismes transgènics". El tríptic diferencia quatre possibles presentacions d'aquests organismes que pot trobar el consumidor a l'hora d'anar a comprar: Els aliments modificats genèticament, com és el blat de moro; els que contenen ingredients OMGs, per exemple, amanides preparades amb soja transgènica; els que són elaborats a partir d'aquésts com pot ser l'oli de soja MG i, finalment, els que contenen ingredients produïts a partir de OMGs, és el cas d'alguns tipus de xocolata que conté lecitina de soja genèticament modificada. Aquest document divulgatiu es pot trobar a les oficines d'informació al consumidor i als centres d'assistència primària. Quant a l'etiquetatge, l'ACSA subratlla que els aliments modificats genèticament han d'incorporar una referència clara al seu origen, no així en el cas que el percentatge sigui inferior al 0,9% del producte. En l'edició del tríptic ha col.laborat també l'Agència Catalana de Consum (ACC) ja que la iniciativa va ser impulsada a requeriment de diverses associacions de consumidors.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article