Presentació del programa: Menjadors escolars sostenibles
Oferir des dels menjadors escolars la possibilitat que els alumnes coneguin els productes biològics, els provinents de comerç just, o la pràctica de la inclusió social és l'objectiu al que dóna suport la Fundació Futur. De moment, 4 escoles de Barcelona han transformat els seus menjadors en espais que promouen la divulgació de conèixements ètics ambientals i socials: Les escoles bressol Simphonie, i els CEIP Can Carabassa, CEIP Patronat Domènech i CEIP Ítaca.
A través del programa ‘Menjadors Escolars Sostenibles’, la fundació Futur ha convertit els menjadors escolars en una nova aula d'aprenentatge, sempre és clar, comptant amb el compromís de professorat, pares, alumnat, monitors i personal de cuina.
En els MES s'utilitzen aliments ecològics de camps de cultius propers i nous ingredients com la quinoa i el cuscus, també s'hi promou el reciclatge i la recollida selectiva de residus a la cuina escolar i es fan activitats a les escoles com la gestió d'horts, a més d'ajudar a la inclusió laboral. En l'actualitat, cinc dones amb responsabilitats familiars i en situació d'atur de llarga durada s'han beneficiat del programa de la Fundació Futur i formen part d'un procés d'inserció sociolaboral com a ajudants de cuina, monitores o en el servei de neteja.
Aquest curs 2006-2007, 1.200 alumnes es beneficien d'aquest servei que, entre altres avantatges, utilitza tota la fruita, arròs, llegums i un 50 % d'hortalisses de conreu ecològic, i també la pasta, cus cus, quinoa, espècies, sucre i pinya de comerç just. I els lactis són de La Fageda, cooperativa de la Garrotxa que dóna treball a persones fràgils. El programa MES fa especial incís en una major presència de fruita, verdura, peix i aliments integrals, eliminant greixos, sucres, fregits i productes precuinats.
Canal Solidari explica l'exemple de les activitats lligades amb la iniciativa que es fan a l'escola Torrent de Can Carabassa, al barri d'Horta Guinardó.
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari