La rebaixa de l'IPC no es nota en productes alimentaris com les patates


Més de la meitat dels productes alimentaris valorats pel Govern i, que avui analitza Expansión, van pujar el 2006 per sobre de l'Índex de Preus al Consum. Així es posa d'exemple un menú compost per una amanida de pollastre, salmó amb ceba de segon i fruita de postres, un àpat senzill però que, assenyalen, ha deixat de ser assequible per a determinades butxaques. Els productes més bàsics de la cistella de la compra s'han encarit molt per sobre de l'IPC que, recordem, al 2006 va es va fixar en el 2,7% per al conjunt de l'estat. Productes bàsics com les patates van acumular una alça de preu de fins el 21%, és a dir, sis vegades més que l'índex general de preus. Tot i que, la puja del preu d'aquests tubercles són el cas més cridaner, entre els productes alimentaris no ha estat l'únic cas ja que la meitat dels productes frescos que mensualment analitza el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme van pujar el 2006 per sobre de l'índex general de preus. Ja l'any passat la Ministra d'Agricultura, Elena Espinosa, afegeix el rotatiu, va denunciar que hi ha "elements distorsionadors" en la formació de preus de la cadena alimentària.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article