El més prestigiós productor de llangonissa critica la Unió Europea




El mes de setembre passat una notícia va impactar la comarca d'Osona i en concret als elaboradors de productes carnis: la llangonissa de la Casa Sendra va ser premiada amb el guardó Cop d'Or de la prestigiosa publicació francesa Guia des Gourmands 2006 com el millor producte de l'estat espanyol. Aquesta setmana el director de Casa Sendra, Pau Arboix, en una entrevista al suplement Negocios del diari el País afirma, entre d'altres, que la seva llangonissa ha de ser minoritària, només hi treballen 10 persones, perquè un producte artesanal com el seu és incompatible amb les grans produccions. Arboix, al que li costa definir-se com empresari del sector carni,

perquè assenyala que és un món sense prestigi, diu que la seva gran decepció es la Unió Europea, ja que es va dir en el seu moment que serviria per a ordenar el sector agroalimentari, arribant a tenir un segell de qualitat europeu, però que la qualitat exigida és un veritable burla i que el desordre continua. Exemplifica la crítica amb l'apreciació que a Londres es poden trobar productes totalment clandestins, sense número de registre sanitari, però, en canvi, els que els venen van amb jaqué. El director de l'empresa que fa la llangonissa més notable de l'estat en opinió dels francesos, també creu que els productes de qualitat seran cada vegada més cars.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article