Perpinyà i Figueres col.laboraran en sostenibilitat, tecnologia i ordenacions paisatgístiques


Les ciutats de Perpinyà i Figueres han signat aquest dilluns un conveni de col.laboració en matèria de sostenibilitat. Entre els àmbits d'actuació conjunta, a banda i banda de la frontera, figuren les energies renovables, les ordenacions paisatgístiques, les polítiques de transports col.lectius i les universitats, a través dels parcs tecnològics.

El document l’han signat Jean-Paul Alduy, president de la Comunitat de Municipis de Perpinyà Mediterrània, Jean-Marc Pujol, alcalde de Perpinyà i Santi Vila, alcalde de Figueres, El conveni permetrà a les tres institucions treballar conjuntament en un programa d’accions que garanteixi el desenvolupament sostenible, amb aixopluc europeu. A nivell geogràfic, tindrà efecte en els termes municipals de Figueres i Perpinyà, a més dels 35 municipis que formen la Comunitat del Rosselló.

La trobada ha tingut lloc a la seu de la Comunitat de Municipis a Perpinyà, situada molt a prop de l'estació d'Alta velocitat "El centre del Món".
Durant la presentació del conveni, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha destacat l’interès de "sumar esforços" per damunt del massís de l’Albera per tal de facilitar l’emergència d’un "territori transfronterer sostenible". L’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha resaltat la necessitat de "pensar en les generacions futures" a través de l’économia sostenible, com a "nova font de riquesa". L’acte s'ha clos amb les paraules de Jean-Paul Alduy, que presidia la signatura. El representant de la comunitat de municipis del Rosselló ha insistit en la necessitat de "generar una economia transfrontera, propiciada per un marc general, com el de la sostenibilitat », que, segons ell, "tard o d’hora acabarà sent una realitat".

Aquesta primera etapa serà acompanyada per un comitè de seguiment i un grup de treball, que ja s’ha fixat com a objectiu fomentar actuacions coordinades entre el Rosselló i Figueres, i acollir-se a l’ajuda financera supraestatal de la Comissió Europea.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article