El porc ibèric es podrà produir a tot el territori estatal


El Ministeri d'Agricultura (Mapa) esta preparant un nou text, conjuntament amb les Comunitats Autònomes i el sector, per a definir la normativa de qualitat dels productes càrnics i pernils que porten l'etiqueta d'"ibèric". Una mesura que, entre d'altres, contempla el dret dels consumidors a rebre informació autèntica del producte que adquireixen, al mateix temps que es vol preservar un model productiu tradicional, lligat a una raça com la del porc ibèric i a un ecosistema que és la devesa. Així, un cop aprovat el nou text es regularà l'ús dels termes 'ibèric' i 'ibèric pur', amb un 50% de sang ibèrica i un 100%, respectivament. Així, si es té en compte aquest terme no existirà una delimitació geogràfica per a la producció d'aquest bestiar. Però, encara li caldra un segon terme que definirà el producte, en funció de l'alimentació que ha rebut l'animal, com per exemple 'de gla', detall que en aquest cas indicarà si l'animal ha estat criat de manera tradicional, és a dir, pasturant per la devesa i menjant el que hi troben (glans), o bé, si el porc ha pasturat però ha tingut una alimentació complementària amb pinsu, com és el cas de la denominació 'de recebo'. Uns aclariments interessants i unes garanties per al consumidor que decideix optar pel consum del producte que, tot i el seu preu, cal saber diferenciar. Font: 20minutos

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article