Fòrum Gastronòmic: Ferran Adrià farà el lliurament de les plaques km 0 d'Slow Food


La cuina sostenible tindrà un protagonisme especial en l'edició del Fòrum Gastronòmic que comença aquest diumenge. Entre d'altres activitats, el dilluns a les 11 del matí hi haurà una trobada de cuiners en la que es donaran a conèixer les pautes i criteris que defineixen què és un restaurant Km0. A partir de les 4 de la tarda, se celebrarà el lliurament de la plaques que atorguen el distintiu km0 d'enguany, de la mà de Ferran Adrià i Mariano Gómez, president d'Slow Food Espanya. Recordem que en el conjunt de l'estat, enguany són seixanta cuiners i cinquanta-nou restaurants que han obtingut el reconeixement per aplicar els criteris d'aquest moviment internacional vinculats a potenciar la producció d'aliments de proximitat i qualitat, 25 d'aquests restaurants són a Catalunya.

L'acte del matí de dilluns tindrà lloc a la Sala 1 de l'Auditori i pretén convidar als interessats a formar part del projecte Slow Food, un moviment que es va formar fa un parell de dècades amb la intenció de fer de contrapès al fast food i la fast life. Els defensors de l'Slow food pretenen mantenir les tradicions gastronòmiques locals, promoure l'interès per la nutrició, pels origens, els sabors i ser conseqüents amb els nostres actes alimentaris.

Slow Food Empordà organitza també algunes activitats dins del Fòrum Gastronòmic i participarà amb un stand, on es defensaran els productes amb la filosofia d'Slow Food.

El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 tindrà lloc del 20 al 23 de Febrer d'enguany i és l'esdeveniment Gastronòmic precursor de molts dels congressos actuals, que segueix fidel als seus principis, respectant la feina de tots: cuiners, productors, distribuïdors, gourmets i públic en general.

Aquest any el Fòrum Gastronòmic de Girona girarà entorn a tres interessants línees temàtiques: “gastronomia sostenible”, “cuina i salut” i “economia i empresa”.

El Fòrum Gastronòmic més sostenible

Assessorat per lavola, empresa pionera en temes de sostenibilitat, es portaran a terme diferents accions per assolir aquest objectiu.

S'instal·laran contenidors de residus distribuïts per diferents punts molt cèntrics del recinte; es proporcionaran bosses d’escombreries de diferents colors als exositors, que al final del dia es recolliran i s'abocaran selectivament als contenidors que corresponguin; les bombetes de la carpa són de baix consum, que és on es fan servir generadors i s'han instal·lat contenidors pels olis a les cuines que es recolliran diàriament.

Per part dels expositors, se'ls ha proposat que, en el cas que obsequiïn els seus visitants amb algun producte, que aquests siguin productes sostenibles i amb el mínim embolcall o envàs; que no es distribueixin al públic envasos i bosses d’un sòl ús de forma indiscriminada i gratuïta.

Web del Fòrum Gastronòmic

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article