Bolquers de tela, fets a Catalunya


Dues mares de Granollers s'han unit per crear la marca de bolquers de roba Tucuxí. Els elaboren elles mateixes i els comercialitzen en botigues, directament per internet o en fires especialitzades. Els avantatges d'aquest tipus de bolquers són, segons expliquen, que cuiden millor la pell dels nadons, s'estalvien més diners que amb els bolquers convencionals i preserven el medi ambient. Ah, i Tucuxí és una espècie protegida de dofí de l'Amazones.

Segons expliquen la Montse i l'Irma, van començar a utilitzar bolquers de tela seguint les recomanacions del pediatre i llavors es van animar a produir-los.

Hi ha dos tipus de bolquers de tela: el "tot en un" que conté la part absorbent i a part impermeable unides i el de dos components, on la part absorbent i la impermeable van separades. També comercialitzen calcetes d'aprenentatge.

Els arguments per triar els bolquers de tela, segons Tucuxí, són que millora la transpiració del nadó, causen menys casos de dermatitis, suposen un estalvi de costos considerable (aproximadament 1.500 euros en bolquers d'un sol ús en front de 300 euros en reutilitzables) i poden ser utilitzats per altres infants. D'altra banda, a Espanya s'embruten al voltant de 1.600 milions de bolquers d'un sol ús cada any, i el temps estimat de la seva completa degradació és d'entre 200 i 500 anys.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article