Menjar-se la terra, literalment!

Yoshuhiro Narisawa, protagonista de la darrera jornada del Fòrum Gastronòmic 2011


El cuiner japonès Yoshuhiro Narisawa ha estat una de les estrelles de l'última jornada del Fòrum Gastronòmic 2011. El xef nipó ha explicat la seva filosofia creadora que es basa en la vinculació amb els seus proveïdors i amb el territori que genera els seus productes, fins al màxim experimentat fins ara. Així, ha explicat com va néixer un dels seus plats més sorprenents: una sopa elaborada a base de terra. Narisawa ha explicat que en una visita a un dels seus proveïdors de verdures i fruites es va adonar que tenia els camps erms, sense cap conreu, ni una planta, ni una fulla. Interrogat per aquella circumstància, aquest li va dir que calia tenir la terra ben neta un temps abans de plantar-hi res. Allò el va inspirar. En un altre viatge va acompanyar al seu proveïdor de bolets silvestres i va descobrir un rierol on hi creixien els crèixems, una verdura silvestre que vol aigües immaculades.  Aquest va ser l’inici d’una altra creació sorprenent: el plat d’aigua, una mena de medusa elaborada a base de l’aigua del rierol tractada amb essència dels créixems.

També ha mostrat un pa elaborat amb serradures de castanyer, que els clients del seu restaurant veuen fermentar en directe a la taula, mentre assaboreixen plats de verdures o de carn produïts de manera respectuosa amb la natura. I aquesta és la base d’aquest creador que ocupa el lloc 20è a la llista dels millors cuiners del món: ser el màxim de respectuós amb el producte i, per això, és imprescindible estar en contacte i conèixer als qui produeixin verdures, fruites, bolets o carn.


En aquest enllaç al web del seu restaurant podreu saber més de la seva filosofia

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article