Adicae recull signatures per presentar una ILP que reguli la dació en pagament en les hipoteques d'habitatge


L'organització d'usuaris de banca Adicae impulsa una mobilització popular davant de l'enquilosament de l'actual llei hipotecària. A la campanya s'hi han afegit organitzacions socials i plataformes d'afectats que recolliran signatures durant les properes setmanes per la presentació d'una Iniciativa Legislativa Popular que reguli la "dació en pagament" -saldar el deute amb el banc amb el lliurament de l'habitatge hipotecat-. El primer pas fet per l'organització amb l'objectiu de modificar la legislació actual, va saltar als mitjans ara fa un mes, amb la presentació d'una demanda col.lectiva contra 50 entitats financeres de l'estat per l'aplicació de les anomenades "clàusules sòl", demanda a la que ja s'hi han afegit prop de 40.000 afectats.

L'entitat assenyala que davant de la "falta de resposta del Govern i del Parlament i de l'alarma social que està provocant el més de mig milió d'embargaments dels últims quatre anys, els usuaris exigeixen una resposat legislativa". Poder retornar el pis i que serveixi per a liquidar la hipoteca és avui ja un clam social que mereix que sigui tingut en compte, segons els promotors de la campanya, si es vol evitar l'exclusió social i financera que la normativa actual està provocant.

En un comunicat, Manuel Pardos, president d'Adicae, assenyala que la llei hipotecària espanyola ha complert ja 150 anys i que, en aquest temps, només ha estat retocada lleugerament fins ara. És doncs el moment, afegeix, que es modernitzi i s'adapti a una situació massiva d'hipotecats com l'actual.

Adicae

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article