Un estudi de la UE recomana passar la ITV amb més freqüència




?Incrementar la freqüència d'inspecció per a vehicles antics, incloure en les inspeccions els sistemes electrònics del vehicle i inspeccionar motocicletes i ciclomotors són tres mesures a aplicar amb urgència, segons l'estudi europeu AUTOFORE, del que se'n ha fet ressò Applus+, la concesionària de les àrees ITV.

Segons l'estudi, l'aplicació d'aquestes mesures comportaria una millora de la seguretat viària així com una reducció de les emissions de gasos contaminants, alhora que un augment de visites a l'ITV. L'estudi AUTOFORE va ser encarregat per la Unió Europea (UE) a l'organització CITA -Comitè Internacional de la Inspecció dels Vehicles a Motor- i es va realitzar en col·laboració amb cinc centres tècnics de diferents països. A més, l'estudi per a les futures opcions del control tècnic de vehicles a Europa -així es titula l'informe-, ha comptat amb el finançament de la Comissió Europea i la col·laboració tècnica de Applus+.

Entre les revisions que reclama millorar trobem:

Inspecció de sistemes controlats electrònicament. L'aparició de nous sistemes gestionats electrònicament als vehicles millora el seu funcionament en general, però no la seva durabilitat. L'estudi realitza una anàlisi específica del sistema de control d'estabilitat (ESP), i conclou que la relació entre beneficis i costos de la seva inspecció seria beneficiosa.

Inspecció de motocicletes i ciclomotors.

Si bé molts països ja realitzen inspeccions a aquests vehicles, l'obligació no està recollida en la normativa europea. L'alta sinistralitat que presenten les motocicletes i els ciclomotors, i les usuals modificacions tècniques a què són sotmeses, motiven la recomanació de l'informe de fer-los inspeccions. En el cas d'Espanya, les motocicletes ja s'inspeccionen i els ciclomotors s'inspeccionaran abans del final de 2009 -tot i que la data exacta dependrà de cada comunitat autònoma-.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article