Un poble holandés aprofitarà energia dels fems de vaca


La ciutat holandesa de Leeuwwarden, que compta amb uns 700 habitatges, podrà oferir als seus veïns energia provinent dels fems de vaca. Amb aquesta fórmula, fonts municipals asseguren que cada llar del municipi estalviarà la meitat d'emissions de CO2 a l'atmosfera. De la descomposició dels fems de vaca en sorgeix gas metà que, es convertirà en energia gràcies a una planta de transformació adaptada també per realitzar la distribució als diferents nuclis habitats de la població. L'adob que abastirà les llars per al consum en calefacció i aigua calenta procedirà de la granja "Nij Bosma Zathe". Font: Agroinformación

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • estic amb una companyia ja fa 3 o 4 anys i l'octubre del 2006 vaig demanar un mobil i per permenencia em toquen 18 mesos xo vaig trucar aquest octubre pasat 2007 i em van dir que ja no tenia cap permenència, ara em disposu a canviar de companyia i em trobu que no puc marxar sinó pago 70 e . Que haig de fer?

  • estic amb una companyia ja fa 3 o 4 anys i l'octubre del 2006 vaig demanar un mobil i per permenencia em toquen 18 mesos xo vaig trucar aquest octubre pasat 2007 i em van dir que ja no tenia cap permenència, ara em disposu a canviar de companyia i em trobu que no puc marxar sinó pago 70 e . Que haig de fer????

Comenta aquest article