Aranyons contra el colesterol


Investigadors d'ARS (Servei d'Investigació Agrícola EEUU) estudien els efectes de la pell dels aranyons i també del raïm (especialment el negre) en el control del colesterol. Tot gràcies a un component d'aquestes fruites anomenat pterostilbeno, conegut antioxidant que, segons les investigacions, esta mostrant una gran capacitat de reduir el colesterol, especialment el LDL i triglicèrids en la sang. L'estudi es basa en la propietat que té aquest component gràcies a la qual activa una proteïna associada al metabolisme que redueix els greixos en la sang. L'equip d'investigadors, encapçalats per Agnes Rimando, van descobrir que els hámsters que s'alimentaven amb una dieta extremadament alta en colesterol però combinada amb pells d'aranyó congelades en sec, tenien uns nivells de colesterol un 37% més baixos que els que no havien consumit pells d'aquesta fruita.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article