El bròquil, la col-i-flor i el càncer genètic


Un equip d'investigadors de la Universitat de New Jersey (Rutgers), encapçalat pel D. Tony Kong, ha publicat un estudi que s'afegeix als nombrosos que indiquen una relació directa entre la dieta habitual de les persones i la propensió a contraure càncer. Aquest estudi en concret parla de la capacitat de prevenir, detenir i, fins i tot, invertir el desenvolupament del càncer - en aquest cas de colon- gràcies al consum d'hortalisses, especialment de bròquil i col-i-flor. L'American Cancer Society estima que dues terceres parts dels càncers que es produeixen es podrien prevenir modificant l'estil de vida i, dins d'aquest, una tercera part la influència correspon a la dieta. L'equip d'investigadors va destriar un component que aporten aquests vegetals anomenat sulforaphane (SFN) els beneficis del qual s'havien demostrat en ratolins, en aquesta ocasió, la investigació anava dirigida als casos de càncer hereditàri, és a dir, quan apareix el factor genètic com a determinant. Les proves realitzades van demostrar les qualitats de l'SFN en inhibir processos cancerigens per la seva actuació a nivell biomolecular. El cert però, és que encara no s'ha destriat quin és el mecanisme que utilitza l'SFN per aconseguir-ho.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article