Segona jornada per repensar el model de consum (Girona)


La Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, la Coordinadora d'ONG's solidàries i Veterinaris Sense Fronteres organitzen el debat "UNA ALTRA MANERA DE MENJAR ÉS POSSIBLE", Jornades per repensar el nostre model de consum. Després del debat iniciat la setmana passada sobre el què s'amaga al darrere de les grans cadenes de distribució alimentària, aquest dijous 26 esta programada la segona sessió que tractarà de les alternatives d'augestió a la globalització capitalista des de l'agroecologia i el consum. Participaran Xavier Such, membre de Veterinaris sense Fronteres i professor de Producció Animal de la UAB, Lluís Vila, veterinari que explicarà la seva experiència en un projecte de desenvolupament de ramaderia ecològica, Engràcia Valls, sòcia de la cooperativa de consumidors El Rebost SCCL i Enric Navarro, agrònom. Promotor del Parc Agroecològic de l’Empordà. Pot encaixar la producció ecològica i el comerç just en les grans superfícies? Què s'amaga darrere les grans multinacionals dels aliments? Aquests són alguns dels grans temes que s’analitzaran i es debatran en la jornada. L’objectiu és que els participants prenguin consciència de les conseqüències socials, econòmiques, mediambientals i culturals que el model actual de l’agroindústria està provocant tant en les societats del Sud i com del Nord, així com incidir i analitzar les possibles alternatives, com són el model de la Sobirania Alimentària i l’agroecologia. Les Jornades se celebren a partir de les set de la tarda a l'Aula d'Humanitats del Centre Cultural La Mercè, de Girona, i són obertes al públic en general.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article