L'evolució del clima afavoreix la producció del xampany anglés


La majoria de les vinyes angleses són localitzades al sudest i a la costa sudoccidental, tot i que també comencen a creixer les plantacions a Gales, a les afores de Leeds i al comtat de York, ja al nord anglès. Unes 730 hectàrees en total. Els experts auguren que si les temperatures segueixen aquesta tendència s'incrementin les plantacions encara més al nord. Tot i tenir associades les terres britàniques a la producció de cervesa, les plantacions de vinyes angleses tenen el seu origen en els romans. Per tradició els britànics són grans importadors de vins i caves, la producció pròpia tenia uns límits climàtics evidents, però els experts pronostiquen que el sector té un futur ben engrescador si es confirma l'escalfament global. Un futur optimista no només per la producció de vins, també ho es per a l'elaboració de xampany anglès. Al Comtat de Sussex, només 100 km al nord de la regió francesa de Champagne, es consolida la producció de blanc escumós. La marca Ridgeview, que s'elabora exclusivament amb la varietat Xardonnay fabrica 350.000 ampolles l'any. Producció que no abasta la demanda ni de bon tros. L'empresa fundada per un empresari informàtic reconvertit a viticultor, Michael Roberts i la seva dona Christine, ha estat una de les més premiades del territori pel seu escumós. Mostra d'això, és l'escumós que es va servir en el dinar del vuitanté aniversari de la reina Isabel II. Un detall important: falta afinar en competitivitat ja que els 37 euros que val una ampolla són un repte per als amants del Xampany francès i els apassionats d'un bon cava català. Més informació: Agroinformación

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article