El DAR promociona l'anxova com a producte saludable i de qualitat


El departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, DAR a través de la direcció general de Pesca i Acció Marítima, ha presentat la campanya “Pa amb tomàquet i anxoves” que té com a objectiu promocionar l’anxova com un producte d’alta qualitat i saludable. La campanya, per iniciativa de la Unió de saladors d’anxova de l’Escala, la realitzaran 18 restaurants del col•lectiu “La cuina de l’Empordanet” durant els mesos de juny i juliol. Aquesta iniciativa es basarà en oferir, abans de cada àpat, un tast a base de pa amb tomàquet i anxova. També es lliurarà als comensals un desplegable amb les característiques nutritives dels ingredients (pa, tomàquet, oli i anxova). El director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans, ha explicat que a llarg termini es pretén aconseguir que tots els restaurants de Catalunya ofereixin abans dels àpats un producte identificador de la cuina catalana que sigui altament saludable. “D’aquesta manera, es podrien promocionar els nostres productes i, a l’hora recordar als ciutadans que a Catalunya disposem d’aliments de gran qualitat i excel.lents per dur a terme una dieta saludable”. Sans també ha explicat que aquesta iniciativa s’ha iniciat amb el pa amb tomàquet i anxova perquè els seus ingredients són altament saludables: el pa, fet de cereals, és la base de l’alimentació Mediterrània i cobreix les aportacions d’energia; el tomàquet ens subministra fibra i un ample ventall de vitamines (C, E, A, grup B) i antioxidants; l’oli d’oliva amb el seu àcid gras monoinsaturat (àcid oleic) i vitamina E, i finalment l’anxova portadora de proteïna animal d’alt valor biològic i de fàcil digestió, minerals (Mg, I,Fe), vitamines (D, A i grup B) i molt especialment els àcids grassos poliinsaturats del grup Omega-3 (EPA i DHA).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article