Els establiments valencians, els que pitjor conserven els congelats, els de Barcelona són els que els venen en condicions més correctes




L'Organització de Consumidors i Usuaris -OCU- ha mesurat la temperatura de 348 productes congelats i refrigerats a 70 establiments de set grans ciutats, entre elles Barcelona i València i ha constatat com el 56% dels aliments refrigerats i el 48% dels congelats es trobaven per sobre de la temperatura que estableix la normativa. La incorrecta conservació dels aliments a temperatures per sobre del que indica la norma pot provocar i afavorir el desenvolupament de bacteris, disminuint la durada i la qualitat del producte i, fins i tot, intoxicacions alimentàries. De fet, si no es produeixen més intoxicacions, afirma l'OCU, és per la bona qualitat higiènica dels aliments en origen, no per les seves condicions de conservació. Per ciutats, Barcelona destaca per la conservació a temperatura adequada i en canvi València obté els pitjors resultats. Segons el parer de l'OCU aquestes diferències només s'expliquen pel grau de qualitat de les eines d'inspecció de les autoritats sanitàries.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article