La presència accidental d'OGM tindrà un llindar del 0,9% en els aliments amb el distintiu ecològic de la UE


Els Ministres d'Agricultura de la Unió Europea han assolit avui un acord polític sobre un nou Reglament relatiu a la producció i l'etiquetatge d'aliments ecològics que resultarà més simple tant per als agricultors com per als consumidors. Les noves disposicions, que presenten un conjunt complet d'objectius, principis i normes bàsiques per a la producció ecològica, inclouen un nou règim permanent d'importació i un sistema de control més sistemàtic. Entre d'altres novetats destaquen: -L'ús del logo ecològic de la UE serà obligatori, si bé podrà anar acompanyat d'altres logos nacionals o privats. -S'haurà d'indicar el lloc de producció dels aliments per informar d'aquesta dada als consumidors. -Els aliments només podran ostentar el logo ecològic si almenys el 95% dels seus ingredients s'ajusten a aquest modus de producció. -L'ús d'organismes modificats genèticament continuarà prohibit. A més, s'explicitará que el límit general del 0,9% de presència accidental d'OMG autoritzats serà també aplicable als productes ecològics. El llindar actual limitava aquesta presència fins al 0,01% -La normativa aprovada assenyala, a més, les bases per afegir noves disposicions en matèria d'aqüicultura ecològica i la producció ecològica de vi, algues i llevadures.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article