El canvi climàtic augmenta la graduació del vi


Els vins que s'elaboren a les comarques de més al sud de Catalunya (Priorat) ja són coneguts, a banda de la qualitat, per l'alta graduació que arriba als 14 o als 14,5 graus. Més al nord, els de la DO Penedés, acostumen a tenir una graduació més baixa entre 12 i 13 graus, similar a la dels caldos que sorgeixen de les terres de ponent (DO Costers del Segre). Però els viticultors de les comarques lleidatanes temen que els efectes de l'augment de temperatures, com a conseqüència del canvi climàtic, incrementi els graus, com ja s'ha començat a notar i per això estan estudiant una nova fórmula per a rebaixar aquesta tendència. Especialment significatiu és l'augment de graduació d'algunes varietats de vi de raïm negre de Raimat, informa el diari La Mañana. Encara no hi ha una situació d'alarma però els tècnics ja estan analitzant estratègies per a modificar els cultius que inclourien el conreu d'un altre tipus de raïm, modificació de sistemes de reg o canvis en el mètode d'elaboració.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article