Les amanides amb vegetals de fulla fosca aporten més antioxidants


El consum de diferents varietats d'amanida amb vegetals de fulla fosca aporta fins un 25% més d'antioxidants a l'organisme que els enciams de fulla clara. Un estudi realizat pel Departament de Nutrició de la Universitat de Southampton (Gran Bretanya), compara les propietats d'enciams com la varietat iceberg amb d'altres que tenen les fulles més fosques i un sabor més concentrat com és l'enciam de fulla roja, la rúcula salvatge, espinacs, créixens o la mizuna (té un aspecte semblant a la rúcula). El contingut de compostos fenòlics trobats constitueixen un important antioxidant que prevé de certes malalties que afecten l'envelliment. L'estudi també conclou que el consum habitual d'enciam ajuda a prevenir alteracions cardiovasculars gràcies a la seva virtut de disminuir els nivells de colesterol. A més, els científics han trobat que els brots més tendres que es troben en l'interior d'aquestes varietats vegetals, els fulls sense talls, produeixen importants nivells de metabolits secundaris que actuen com a sistema de defensa de l'organisme. Font: Agroinformación

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article