Les famílies gastaran entre 16 i 30 euros en la coca de Sant Joan


Seguint la línia de bonança apreciada en la resta de diades de l'any, els GREMIS DE PASTISSERIA DE CATALUNYA preveuen un lleuger augment en les vendes de les coques de pastisseria, així, calculen que durant la revetlla del proper dia 23 es vendran aproximadament arreu de Catalunya 1.650.000 de coques de pastisseria. Entre els diversos tipus de coques característiques d’aquesta Diada, els GREMIS DE PASTISSERIA DE CATALUNYA destaquen que la clàssica i, sens dubte, la que té més èxit entre els consumidors és la coca de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema. Darrera d’elles, van les coques de pastisseria amb tot tipus de farciments, com ara el cabell d’àngel, i de pastes bases com ara la de full. En els últims anys les coques farcides de crema de xocolata s’han anant consolidant fins arribar a estar molt introduïdes en els obradors de les nostres pastisseries. La qualitat i l’elaboració artesana de les coques realitzades pels professionals del nostre sector fa que els consumidors prefereixin adquirir les tradicionals coques de Sant Joan a les pastisseries agremiades per la seva qualitat, garantia, i sobretot pels ingredients naturals que s’utilitzen per a la seva elaboració. Degut a la gran tradició d’aquesta diada que normalment es celebra en grups de família o amics, es molt habitual trobar a cada taula moltes coques diferents, ja que com diu, Joan Turull, president dels Gremis catalans, “per la revetlla, la coca fa colla i tothom porta la seva”. Pel que fa als preus, tindran un petit augment respecte de l’any passat, i es calcula que una família de quatre persones, es gastarà de 16 € a 30 € aproximadament en la compra de les coques pròpies de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article