La societat de consum posa traves a la difusió dels remeis casolans


Aquesta és la síntesi del seminari 'Remeis Casolans per la salut i la llar' que va dirigir Mairano Bueno, dins de la programació de la Universitat d'Estiu de Bancaixa que se celebra aquests dies a Guardamar (Alacant). Bueno, president de l'Associació d'Estudis Geobiològics (GEA), va voler remarcar el caràcter mercantilista de la societat de consum que posa traves a la difusió de remeis casolans davant de possibles símptomes de malalties o, simplement, a l'hora de prevenir-les. Per argumentar va posar un seguit d'exemples que il.lustraven les seves afirmacions: La insistència de la publicitat en consumir llet per a cobrir les necessitats de calci, deixa de banda la informació que menjar dues fulles de col porta tan de calci com dos gots de llet. La pell assecada de llimona ecològica, es pot prendre un cop passada pel molinet de cafè, com un antidepressiu natural molt adequat per quan tenim els biorritmes baixos. Però no va parlar només d'alimentació, l'exposició va fer reflexionar sobre altres àmbits. Un habitatge, va explicar, és un dels majors agressors del medi ambient ja que consumeix una gran quantitat de recursos naturals i torna al medi un aire contaminat i aigua impregnada de productes químics. "Netegem les nostres cases" va afegir "i al mateix temps les embrotim en utilitzar productes que tenen substàncies agressives i tòxiques". Triem un consell dirigit als que gaudeixen prenent el sol a la platja: Unes aplicacions de polpa d'àloe vera, iogur o mel són grans atemperadores de les cremades. Mariano Bueno, és especialista en agricultura ecològica, geobiologia i bioconstrucció. Ha impartit cursos i participat com a ponent en diversos congressos internacionals sobre aquestes matèries. Font: Terra

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article