La Fira per la Terra - Mercat de la Terra se celebra cada any per aquestes dates a l'espai del Parc de la Ciutadella i Passeig Lluís Companys. El certamen, que s'allargarà fins diumenge, intenta autofinançar-se a través de les aportacions de les entitats que hi participen. Totes elles han de complir amb criteris de producció artesanal i local, i de respecte a les persones i l'entorn natural. Enguany, la Fira es dedicarà a impulsar la democratització de la generació d'energia i a recordar que fa 25 anys hi va haber l'accident de Txernòbil. Un any més hi participarà Slow Food Barcelona amb la presència de productors ecològics i de qualitat, escollits amb els criteris del producte Bo, Net i Just. Des de la seva parada, enguany l'entitat presentarà el "fast food" més slow del món: hamburguesa i hot dog bio, amb panets de Barcelona-Reykjavik i complements ecològics KM0, cervesa artesanal i vi biodinàmic.
La Fira per la Terra és promoguda anualment per l'associació Dia de la Terra -Catalunya-, en l'edició d'aquest any, l'organització vol donar relleu a un altre enfoc del sector energètic. Amb la voluntat d'evitar nous desastres nuclears, planteja que la ciutadania aprengui a generar l'energia que fa servir per a la seva vida quotidiana. A generar-la, a partir d'energies netes i renovables (el Sol, el vent, l'aigua, la biomassa, etc.). L'entitat planteja que això és pot fer de manera individual i/o col·lectiva. 'Hem de d'aprendre a viure sense combustibles fòssils ni nuclears, hem d'aprendre a viure bé sense fer malbé' aquest és el repte.Programa
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari