On podem deixar el mòbil que ja no utilitzem?
Apart de deixar-lo arraconat en un calaix o si no trobem el moment de passar per la deixalleria, hi ha altres opcions que podem triar. Dues companyies: Eroski i Asimelec anuncien que s'apunten a les campanyes de Tragamóvil per facilitar als usuaris uns punts determinats on desfer-se del seu aparell sense contaminar l'entorn. Així a partir d'ara Eroski, segons explica Canal Solidari, incorpora a tots els seus establiments un contenidor per a mòbils i accessoris que posteriorment enviarà a la planta de tractament d''Indumental Recycling'.
La Fundació Tragamóvil ha creat una web d’informació a l’usuari sobre el reciclatge dels telèfons mòbils. Segons dades de la fundació, cada any es llencen a tot l’Estat més de 20 milions de mòbils, molts directament a les escombraries, d’altres abandonats allà on no toca. Gràcies a la tecnologia actual és possible reciclar el 90% d’un telèfon mòbil, del que se n’extreuen plàstics, metalls i, fins i tot, vidre.
L’altre opció que tenen els usuaris del Principat, és la que ofereix l’Agència Catalana de Residus, contemplada en el programa de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE)
on els aparells es poden dipositar bé a les deixalleries municipals, bé en el moment de la compra -si es decideix substituir el mòbil per un de nou-, o bé a través d’alguna de les empreses gestores distribuïdes per comarques (més informació a l’ACR).
Des del naixement de la Fundació Tragamóvil, l’any 2003, ha gestionat prop de 600.000 kg de residus de móbils -quasi 5 milions d’unitats-, essent un dels organismes pioners de la Unió Europea en aquest àmbit.
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari