La pasta s'encareix un 20% per la falta de blat


Els fabricants de pasta, un dels aliments bàsics de la dieta mediterrània, han anunciat que els preus s'enfilaran fins un 20% a finals d'estiu degut a la reducció dels camps que conreen blat, destinats ara a plantar blat de moro per fabricar biocombustibles. Quan pensem en pasta ens ve al cap Itàlia, un país que ha sabut exportar com cap altre els seus productes alimentaris. També és però un dels que més pasta consumeix, uns 28 kg per habitant l'any. La preocupació pels preus del blat, doncs, és evident i l'Associació Italiana de Productors de Pasta lamentava fa uns dies que el preu de la farina de blat s'hagi encarit un 50% en els mercats internacionals. Només la meitat de la farina que es consumeix a Itàlia és de producció pròpia. Cecco i Barilla són els més grans productors de pasta italians que, a més, basen el seu negoci en l'exportació (un 53%). Ara, aquestes companyies lamenten mesures com l'anunci fet fa uns mesos per la UE pel que l'any 2020, els carburants hauran d'integrar un 10% de biocombustible i la decisió d'EEUU de multiplicar per sis la seva producció d'etanol. La situació s'ha capgirat i ara és més rendible conrear per fabricar etanol que farina. Font: Efe

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article