L'ajuntament fa una crida als ciutadans per l'estalvi de consum elèctric




De manera que es pugui aprofitar part del subministre de la resta de subestacions veïnes a les avariades per avançar en la reparació i poder restablir el corrent elèctric als ciutadans que encara estan afectats per l'apagada.

Lluís Pinós, delegat de Red Eléctrica Española (REE) a Catalunya explicava a "El matí de Catalunya Ràdio" que el curt circuït provocat per la caiguda del cable que va desencadenar la "gran apagada" a Barcelona ha estat d'una intensitat tal que no ha funcionat cap dels sistemes que habitualment tenen la funció de frenar la fallida en cadena que va esdevenir ahir. Aquestes són les explicacions donades quan se li ha demanat com pot ser que no existeixi a l'àrea metropolitana algun sistema de protecció de les diverses subestacions, semblant al que compten les llars, destinat a fer saltar el diferencial quan es produeix un curtcircuït. Pinós ha anunciat que a les 3 h de la matinada s'ha pogut restablir el funcionament de la subestació del carrer Urgell i que s'esta treballant per a restablir la resta de la xarxa, però ha evitat donar hora o data de solució. Així, els 80.000 clients que reben subministre de la subestació del Passeig Maragall hauran de passar, de moment, una altra nit en aquestes condicions.

Per la seva banda l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, exigia aquest matí a les companyies responsables "que la ciutat no hagués de passar una altra nit com la darrera", anunciava que l'Ajuntament demanarà responsabilitats patrimonials i indemnitzacions per cadascun dels ciutadans afectats, agraia també als ciutadans el seu civisme i els demana una reducció del consum elèctric fins que no estigui completament solventada l'avaria.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article