La patata primerenca del Rosselló escala a nivells de prestigi


Ha estat durant el 2006 que la "patata primerenca del Rosselló" ha estat reconeguda per la seva qualitat amb la denominació Aoc, que atorga l'Inao (Institut Nacional -Francès- de l'Origen i de la Qualitat). El diari L'Independant explica que aquest reconeixement ha estat gràcies als esforços i la tossuderia d'un pagès d'Elne, Robert Colomer, que fa més de deu anys que treballa sense descans per assolir aquest prestigi que farà que els consumidors puguin conèixer i gaudir de la qualitat d'aquests tuberculs. La primera campanya després de la distinció ha estat la que finalitza avui dia 25 amb un balanç immillorable gràcies a les condicions climàtiques. "A pesar que a vegades la tramuntana ha estat molesta hem obingut 5.000 tones de producció de patata entre els 22 municipis que la conreen". Un 70% de la qual és de la denominació "patata primerenca del Rosselló". La comercialització s'efectua a pes, en sacs de 10 i 15 kg, però també en paquets de cartró de 2 kg més assequible per als consumidors. L'èxit de la campanya ha estimulat la participació de nous productors

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article