Els làctics s'encareixen un 50% a Alemanya


A primers d'agost es preveu que repercutirà en el darrer esglaó de la cadena de consum l'encariment dels productes làctics que s'està produint en aquell país i que, pel que explica la notícia que recull El Períodico, no ens hauria d'extranyar si també passa aquí. Les argumentacions a aquest greu encariment d'un producte de primera necessitat es basen en la falta de producció de llet a Europa, degut al desviament de les terres a la cria de boví ja que aporta uns beneficis més interessants per al ramader que s'acosten al 15%. La notícia parla de l'estudi elaborat per la Zentrale Markt und Preisberichtstelle (ZPM), que evidencia que comprar derivats de la llet ja és gairebé un 50% més car en aquell país i, segons explica Eckard Heuser, de l'Associació de la Indústria Làtia (MVI) "des de principis d'any la llet és un bé escàs a Alemanya, però també a tota Europa". Formatges, mató, mantega, iogurt estan pels núvols però, per a molts, aquests preus no tenen relació directa amb l'encariment de la llet, segons Erhard Richards (ZPM), a diferència del que ha passat amb altres productes, els preus dels làctics van baixar els darrers deu anys, factor que, acompanyat de la gestió de l'excedent de llet que existeix a Europa des dels 60, que caldria revisar ja que ara ha canviat perquè la demanda ha crescut tan aquí com a Sudamèrica i Asia, zones on s'exportaven els excedents. De moment, els responsables del govern alemany encara intenten esbrinar quin sector és el culpable d'aquest escandalós encariment dels làctics.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article