El 80% dels catalans menja fora de casa, com a mínim, 3 cops per setmana


El 80% dels catalans menja fora de casa, com a mínim, 3 cops per setmana i un 31% dels que acostumen a fer els apats fora del domicili s'emporta la carmanyola o entrepans per menjar a la feina. El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, (DAR) ha encarregat a l’Institut Cerdà un Estudi dels hàbits de consum dels catalans fora de la llar atès la demanda d’aquests productes representa una quarta part del consum alimentari total, mostrant una tendència a la implantació cada cop més clara per motius de feina o d'estudis. Menjar fora de casa el cap de setmana i durant la setmana laboral Les dades que emergeixen d’aquest estudi elaborat per l’Institut Cerdà indiquen que gairebé el 80% dels catalans menja fora de les seves llars uns 3 cops per setmana, preferentment a l’hora de dinar, en el 56’4% dels casos, i generant una despesa diària d’uns 16 euros per àpat de mitjana. La feina, ja sigui per dinars de treball o per quedar-se a dinar a prop d’aquesta, constitueix el principal motiu pel qual es menja fora de la llar en el 48’7% dels casos, un percentatge molt equilibrat amb els motius relacionats amb l’oci que constitueixen el 46’6%. En l’apartat d’altres hàbits de consum alimentari fora de la llar, hi trobem que hi ha un 31’1% dels catalans que si bé mengen fora de casa més d’un cop al mes, no van a cap establiment de restauració sinó que s’emporten el menjar fet de casa: entrepans, carmanyoles, etc. El motiu per aquesta opció la troben prioritàriament en la feina ja que el 79’4 % dels catalans enquestats que van indicar que, en la darrera setmana s’havien emportat el menjar fet a casa, el van consumir al lloc de treball. El principals motius per fer-ho són l’estalvi i el control de la qualitat dels ingredients. Per altra banda, un 64’9% dels enquestats que mengen a casa, porten menjar preparat a restaurants tradicionals, botigues de menjars preparats, botigues gourmet o cafeteries. Els catalans que trien aquesta opció al.leguen, novament, motius de qualitat dels ingredients i hi destinen, de mitjana, uns 14 euros. La millor opció: la cuina tradicional L’estudi encarregat pel DAR conclou que a l’hora de menjar fora de casa, la majoria de catalans (70’7% dels enquestats) es decanten per les opcions que ofereixen els restaurants de cuina tradicional i del país. Aquesta tendència s’observa igualment els dies feiners en què el 67% dels catalans tria la gastronomia tradicional. Els enquestats atorguen a la cuina tradicional i als productes autòctons la puntuació més alta en una escala de 10, això és 7’1. Reafirmen també la seva confiança creixent en la qualitat de l’alimentació als hotels (6’4) i obtenen una bona nota en aquest àmbit les cafeteries i els bars (5’6). Molt lluny queda la satisfacció dels enquestats quan es tracta de qualificar el 'menjar ràpid' que, malgrat que és la opció habitual en més de un 10% dels àpats que es fan fora de casa, obté una puntuació baixa de 3’3 precisament per la desconfiança en la qualitat dels ingredients que s’utilitzen.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article