IPC: CCOO considera la tendència negativa a pesar del 0,7% de decrement del mes de juliol




La inflació acumulada enguany a Catalunya arriba així a 1,5% (1,3% estatal) i comporta una inflació interanual del 2,5% (2,2% a l'Estat). El sindicat qualifica la baixa de 0,7% al juliol de conjuntural, condicionada pel període de rebaixes i perquè la fortalesa de l'euro evita en part la repercussió del preu dels carburants.

Tot i així, CCOO de Catalunya considera preocupant la continuïtat del mal comportament dels preus interns. Les economies familiars es veuen afectades per la 'no reducció' dels preus dels bens de consum i el major esforç derivat de l’increment de la quota hipotecària que cal afrontar per l'escalada dels tipus d’interès. Tot plegat configura un escenari gens favorable per a les economies familiars, en especial les mes modestes.

En aquest context, explica el sindicat, és important tenir en compte que el preu de les hipoteques no computa pel que fa a l’índex d’inflació, ja que està considerat una inversió. Aquesta situació d’elevat endeutament de les famílies juntament amb la baixa productivitat son elements que poden fer dubtar en el futur del creixement de la nostra economia a mig termini. CCOO insta als responsables econòmics a actuar sobre les causes de la inflació estructural, especialment pel que fa als elevats marges empresarials de sectors com la distribució i els serveis i proposa millorar la competència en el mercat interior com a mesura per limitar el comportament inflacionista d'aquest sector.

El sindicat reivindica que davant d'aquesta situació cal vetllar pel manteniment del poder adquisitiu dels treballadors. Molt especialment, pels salaris més baixos de 1.000 euros, pels que demana un increment com a mínim del 5,5% (equivalent al del SMI).

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article