Les gasolineres volen que el govern els subvencioni l'adaptació a la venda de biocarburants




Durant el 2009 el 3,4 % dels carburants de cotxe hauran de tenir origen biològic, al 2010 aquest percentatge haurà de ser del 5,8%, segons els objectius del govern central. Tot això implicarà unes despeses d'adaptació a la venda de biocarburants que les gasolines i les petrolieres no estan disposades a pagar. Segons el president de la patronal d'Estacions de Servei Aevecar, Alejandro Moratilla, que recull Agroinformación, es calcula que la instal.lació d'un nou tanc i mànegues pot valer entre 30.000 i 50.000 euros. Una inversió molt important que farà que moltes gasolineres es neguin a instal.lar-los. Per tant, segons Moratilla, el govern hauria de subvencionar les noves instal.lacions.

Unes afirmacions que venen a dir que, d'aquestes despeses també ens n'haurem de fer càrrec tots els usuaris de les gasolineres, però també els que no van en cotxe habitualment. Ceees l'altra confederació d'estacions de serveis estatal, explica que la Generalitat valenciana ja no ha esperat a que es plantegi el dilema i la Conselleria d'Infrastructures i Transport, ha posat en marxa una línia d'ajuts específics per a crear una xarxa de posts de biocarburants en les gasolineres del País Valencià. Les subvencions finançaran fins el 50% dels cost de la instal.lació o adaptació.

Actualment, les terres valencianes tenen només 5 punts de servei de biodiesel, amb la iniciativa de la Conselleria es pot ampliar a 61 punts coincidint amb els projectes presentats, 15 per a subministrar bioetanol i 46 per a biodiesel.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article